tiistai 22. tammikuuta 2013

Mango-appelsiini-valkosuklaakakku

Tällänen mulla oli siis synttärikakkuna tänä vuonna. Oon tehnyt vastaavanlaista juustokakkuja ennenkin, mutta tää oli kyllä ehkä mun lemppari. Tää on siis tällänen sävellys eri ohjeita pohjana käyttäen. Suosittelen, tää on helppoa ja hyvää!


Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita

Täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa (en tiennyt että on myös mangotuorejuustoa, sitä kokeilen ensi kerralla!)
200 g mangojogurttia
2 appelsiinin kuorta raastettuna
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:
2 prk mangopilttiä
0,5 dl sokeria
1 dl appelsiinimehua
4 liivatelehteä

1. Murskaa keksit muruseksi esim. muovipussissa kaulimella hakaten. Sekoita joukkoon sula voi.
2. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (mun vuoan halkasija taitaa olla 24cm) ja levitä keksiseos päälle.

3. Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja ja jogurtti.
4. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuori. Lisää raaste täytteeseen. Sulata suklaa ja lisää myös täytteeseen.
5. Purista appelsiineistä mehu ja kuumenna siitä 1 dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet mehuun. Anna jäähtyä hetki ja lisää täytteeseen. Varmista että sekoittuu joka puolelle.
6. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

7. Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
8. Kuumenna 1 dl appelsiinin mehua kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen.
9. Sekoita joukkoon sokeri ja mangosose. Lisää kiille kakun päälle ja anna kakun hyytyä. Itse teen aina suosiolla edellisenä päivänä.



Itse koristelin kakun noilla itsetehdyillä valkosuklaa sydämillä. Ostin kaksi Pandan valkosuklaalevyä (130 g/kpl) kakun täytteeseen, josta jäi hyvin suklaata yli noihin koristeihin. Eli sulatin suklaan, laitoin leivinpaperitötteröön ja pursotin siitä leivinpaperille tuollaisia sydämiä. Hetkeksi kovettumaan jääkaappiin ja siitä varovasti (sulaa, jos alkaa kädessä lääräämään) kakun päälle. Aikaa meni tähän max. 10 minuuttia. Tietenkin jos haluaa täydellisen symmetrisiä niin aikaa menee varmasti enemmän. ;)

2 kommenttia:

  1. Ihana kotoileva Heli ! Haittaax jos liityn lukijaksi, sillä ensinnäkin sain juuri tuiki tarpeellisen tiedon Heli- kupeista blogisi kautta ja toiseksi täällä näyttäisi olevan ihania herkkureseptejä.
    Käypä kurkkaamassa blogiani anneaulikki.blogspot,fi , nimesi on mainittu ja blogisi linkattu sinne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa ollenkaan, kiitos paljon sanoistasi! Pitääkin tutustua blogiisi, vaikuttaa kiinnostavalta. Kateelliseksi vetää teidän Heli-astiasto, itsellä on vielä matkaa noin täydelliseen kokoelmaan.. ;)

      Poista