maanantai 21. tammikuuta 2013

Synttäripynttärit

Mulla oli lauantaina 22. syntymäpäiväjuhlani. Ja tällei äkkiseltään voisin sanoa että parhaat synttärit ikinä! Viime vuonna oli myös huiput, mutta ne oli myös valmistujaisjuhlani, joten niitä en laske nyt mukaan. 

Heräsin lauantaina puoli kahdeksan, eli kaksi tuntia ennen herätyskelloa, eli mulla oli hyvin aikaa vielä valmistella itseäni, kotia ja herkkuja. Oon sitäpaitsi pikkuhiljaa oppinut aikatauluttamaan niin että oon oikeesti valmis kun vieraat tulee.



Tällä kertaa päätin että en tarjoa sen seitsemää sorttia, koska vieraita olin kutsunut vain seitsemän. Tarjottavana oli siis mustikkapiirakkaa, tuorejuustokakkua, kasvispiirakkaa ja kahdenlaisia leipiä.

Leipäset tein piparkakkumuotilla sydämen muotoisiksi. Vaaleissa leipäsissä on kaksikerrosta leipää joiden välissä on ruohosipulituorejuustoa, päällä on myös tuorejuustoa, sekä mozzarellaa, tomaattia ja basilikanlehti. Toisissa leivissä on ruisleivän päällä tuorejuustoa, salaattia, kylmäsavulohta ja avokadoa. Molemmat leivät olen kostuttanut sitruunanmehulla maustetulla vedellä.  


Kakku oli tällä kertaa oma sävellys eri ohjeita mukaillen, makua on valkosuklaasta, mangosta ja appelsiinista, ohjeen laitan erilliseen postaukseen, koska tästä tulee muuten ihan kilometrin mittainen.


Kahvittelemessa oli siis vanhempani, pikkusiskoni, kaksi tätiäni ja toisen tätini poika eli serkkuni. Sain lahjaksi kaikkea mitä olin haaveillut, telepatia oli toiminut! Lahjat yllätysyllätys oli aika keittiövoittoisia. Vanhemmalta kummipojaltani (5v.) sain perjantaina postissa paketin, josta löytyi kummipoikani itse valitsemat helmet. Pikkuhurmuri tiesi kummitädin lempivärinkin. :)


Ainut vaan, että meillä joku muu ihastui näihin pitkiin helmiin. Wallu-ryökäle oli sitä mieltä että ne on sen ja raahaili niitä ympäri asuntoa. Nyt se on piilottanut ne jonnekin hyvään talteen, pitää mennä kohta konttailemaan sängyn- ja sohvanalusia läpi! 



Illalla menimme Anssin ja kahden ystävämme kanssa Memphisiin syömään. Memphis, koska s-ryhmältä tuli kuponki jolla synttärisankari seurueineen saa ilmaiset jälkiruoat! Ja koska siellä on hyvää ruokaa.

Join jonkun tollasen hyvän drinkin, en muista yhtään mikä sen nimi oli, mutta siinä oli mangoa, mintunlehtiä ja chiliä, mikä kuulosti niin erikoiselta, että tietenkin piti maistaa. Ja se oli yllättävää kyllä herkullista!

Ruokana söin lohta kera uuniperunan, kasvisten ja kastikkeen. Lohi on aivan ihanaa. Ähminkin itseni ihan täyteen, mutta silti oli saatava jälkkäriksi juustokakkua!


Mutta mikä pettymys, aiemmin Memphisissä oli jotain ihanaa punaista mählää (vadelma, jos oikein muistan) siinä juustokakun kanssa niin nyt siinä oli jotain karhunvatukkakeittoa ja pähkinöitä! Plää. Mutta juustokakku oli hyvää, eli kyllä se annos aika hyvin hävis siitä lautaselta.



Illalla käytiin vielä vähän kylillä kilistelemässä ja tanssimassa. Huomasin että monella muullakin oli samana päivänä synttärit, eli onnea vaan kaikille muillekin vanhentuneille!

Aah, huomaa että rakastan ruokaa, kun synttärit on ollu hyvät kun oon syöny paljon! Vitsivitsi, päivästä parhaan teki rakkaat ihmiset. Eli kaunis kiitos kaikille kanssani juhlineille, teitte päivästäni ihanan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti